خبردار
به گزارش خبردار از تنسیم، همایش بزرگ ناشران جبهه انقلاب اسلامی با وجود حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد مخبر دستیار رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجتالاسلام روحالله رحیمیان رئیس هیئتامنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، ناشران و خانوادههای شهدا و فعالان حوزه کتاب و نشر در سالن همایش مرکز فرهنگی هنری سرچشمه برگزار شد.
راههای نرفته تعداد بسیاری داریم
میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، بعد از خیر مقدم فرمود: امسال ما داخل پانزدهمین سال تأسیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی میشویم. نهالی به همت ناشران در سال ۸۹ کاشته شد و اکنون سرپا شده است. بحمدالله و به همت ناشران گرامی قدمهایی رو به جلو برداشتیم. راههای نرفته و کارهای نکرده تعداد بسیاری داریم که باید انجام دهیم.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ادامه او گفت: هنگامی به صحنه نشر انقلاب اسلامی و جبهه فکری و فرهنگی نگاه میکنیم، میبینیم که در توزیع و وجود در بازار نشر و زیاد جلو آمدیم. با پیروی از یدالله مع الجماعه که پیروی از یک سنت است، سهم ناشران ما از بازار زیاد تر شده و موفق شدند پرفروشترین و پررونقترین کتابها را از آن خود کنند.
او افزود: ما اینجا زیر سایه ولی فقیه و گفتمان امام و انقلاب کار را پیش میبریم. امیدواریم در سالهای آتی قدرتی چندبرابری اشکار کند و تأثیرگذاری خود را در محیطهایی فراتر از مرزهای سرزمین خودمان به سمت اهداف انقلاب پیش ببرد.
لزوم مراقبت از دستاورد کاغذ ایرانی
میثم نیلی در ادامه گزارشی از سرفصلهای جلسات برگزارشده با همراهی ناشران اراعه کرد و او گفت: حمایتاز تشکیل کاغذ در داخل سرزمین یکی از اقداماتی می بود که در دولت شهید رئیسی با حمایتو پیگیریهای آقای مخبر و وزیر زمان به جاهای خوبی رسید. این یک دستاورد است و اگر مراقبت جمعی نداشته باشد، به حالت قبلی برمیگردد. باید دست به دست هم دهیم و این کار رهبر معظم انقلاب اسلامی را به نتیجه برسانیم.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ادامه گفت: آقای قدیانی در نمایشگاه کتاب خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدند و درمورد کاغذ سخن بگویید کردند و ایشان فرموده بودند که راهش فقط خودکفایی در این عرصه است. ما باید از دوستانمان بخواهیم که همراهی کنند تا نتیجه را مخاطب بچشد.
نیلی با اشاره به برنامهریزی و موثر شدن روابط بینالمللی ناشران عضو اظهار کرد: مقرر شد کمیتهای راه اندازی یابد و شورای اندیشهورزی برای موثر کردن این نوشته برقرار شود و این مسائل را پیگیری کند.
بازشدن درهای مراکز اسنادی به روی نویسندگان
وی با اشاره به نوشته افزایش ویترینها و بهینهسازی آن در بین کتابفروشان انقلاب اسلامی او گفت: در تشکلهای حوزه فروش، مسائل توزیع و اراعه باید حل و فصل شود. درخصوص مبارزه با تطهیر و بزک پهلوی قرار شد محور واحدی بین مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مجموعه مهتاب که تولیت و هماهنگی حوزه تاریخنگاری اسناد تاریخی را به مسئولیت دارد، اشکار شود تا نویسندگان ما دچار درهای بسته مراکز اسنادی نباشند و بتوانند سوژهها را مستندتر و بهتر و زیاد تر پرورش دهند.
مجمع ناشران به سن بلوغ رسیده است
محمد مخبر، دستیار رهبر معظم انقلاب، در ادامه این نشست فرمود: جای خالی شهید رئیسی در همه ساحتها حس میشود. امیدوارم ما را با او محشور کنند و ما شرمنده آنها نشویم. قرار ما این بوده که با ناشران جلسه و دورهمی داشته باشیم و مشکلاتشان را نقل کنند که با کوششهای آقای نیلی در یکی دو جلسه برخی مسائل تا حدودی نقل شد و در تلاش برای از بین بردن آنها هستیم.
او در ادامه گفت: مجمع ناشران انقلاب اسلامی اکنون به سن بلوغ رسیده و باید از این مجمع سپاس کنیم که با بصیرت، با غیرت و با فکر و اندیشه به جریان فرهنگ پشتیبانی کردند. حقیقت این است اصل و مبنا همه مشکلات سرزمین فرهنگی است. مسائل اقتصادی و مشکلات و ناترازیهایی که داریم، ریشه فرهنگی دارد. رهبر معظم انقلاب چندین بار شعار سال را بر پایه همین نوشته انتخاب کردند و خواستند مسائلی همانند مصرف و تشکیل مورد دقت باشد.
مخبر فرمود: در قسمت بسیاری از مسائل ناترازیهایی که داریم، بر همین منوال است. در برق و گاز و بنزین مشکل داریم. مشکل هم در نحوه مصرف است. او گفت و گو تشکیل و مهندسی هم سر جای خودش است؛ اما قسمت بسیاری از معضلات ما ناترازی در مدیریت مصرف است.
انحصار دادهها استعمار جدیدی را رقم میزند
مشاور رهبر معظم انقلاب با اشاره به این که ما در حکمرانی دچار تحول میشویم، او گفت: این تحول همه ابعاد زندگی ما را متأثر میکند. اگر دوستان ما که تا اینجا پیش آمدند و در مسائل فرهنگی زیاد جهتدار و با برنامه پیش رفتند، این مسئله را مدیریت نکنند، دچار مشکل جدی خواهیم شد. اکنون همه دادههای دنیا در یک سرزمین دارد جمع میشود و این یک انحصار است که در انتها میتوانند استعمار جدیدی را رقم بزند. هنگامی دادهها در یک سرزمین جمع شد، او تصمیمگیرنده میشود که چطور مردم زندگی کنند و همه عادات و رسوم را تحول میدهد.
مخبر در ادامه گفت: این قضیه زندگی را دچار مشکل میکند. همین الان هم این اتفاق افتاده است. این تمدنی که میخواهد تمدن غالب را از بین ببرد، چیست؟ ما به لحاظ امکانات نرمافزاری هیچ مشکلی نداریم؛ چراکه با اهمیت ترین ابزار آن را که جوانان باشند، در اختیار داریم. ظرفیتها و زیرساختهای خوبی داریم و مشکلی از این بابت نداریم. باید روی مشکلات سوار شویم و تمرکز کنیم و بدانیم که پنج سال دیگر همین اهداف و مسائلی که در او گفت و گو فرهنگ داریم، با این شکلی جاری میسر است یا با ابزار تازه باید مدیریت شود.
اگر از خاکریز فرهنگ دفاع نکنیم، آن را از دست میدهیم
او در ادامه او گفت: خاکریز دفاع از این فرهنگ در طول تاریخ جانهای بسیاری را تقدیم کرده است. اگر ما نتوانیم از این خاکریز دفاع کنیم، آن را از دست میدهیم. قرار نیست ما پشت این خاکریز بمانیم. ما باید آفندمان را اغاز کنیم. به لحاظ محتوا و شکل و اسباب، ظرفیت این را داریم که به جای این که دیگران تهدید ما باشند، ما برایشان تهدید باشیم. ما باید با تهدیدها تقابل کنیم. محتوای ما محتوای الهی است و حاکمیت اشکار میکند.
محمد مخبر در آخر او گفت: امکاناتی که در جنگ در اختیار عراق می بود، با امکانات جاری هم قابل قیاس نیست. آن زمان هم همه قوتها یکجا بودند. در آسمان و روی زمین همه تجهیزات برای آنها می بود و رزمندههای ما با دست خالی تانک را میگرفتند. اما صحنه فرهنگ پیچیدهتر است. ما در جنگ سخت میتوانستیم مقابله کنیم؛ اما در مسیر نرمافزاری متفاوت است. رهبر انقلاب هم این را متذکر شدند. اگر ما رزمندههایمان را آموزش ندهیم و آماده نکنیم، مشکلات بسیاری را پیش چشم خود میبینیم.
نزدیکی به قله خطیرترین مرحله است
حجتالاسلام روحالله رحیمیان بعد از رونمایی پوستر فراخوان چهارمین دوره جایزه شهید اندرزگو، با گفتن این که مقام معظم رهبری دو کلیدواژه «پیچ تاریخی» و «نزدیکی به قله» را در سالهای تازه مکرر گفتن کردند، او گفت: پیچ تاریخی مخصوص تاریخ اسلام نیست. در تاریخ بشر نقطهای را همانند شصت سال قبل نداریم. حضرت نوح ۹۵۰ سال زمان داشت و مقابله نرمافزارهای دشمن را هم نداشت، اما تعداد مقداری به او ایمان آوردند. پیامبر خودمان هم همینطور. سپس از ۲۳ سال مسیر تاریخ به کجا رفت؟ از غدیر تا شهادت حضرت زهرا(س)، خانهنشینی امیرالمومنین(ع) و چهار سال حکومت او و جنگهای متعدد همه فتنهگری دشمن می بود. اینجا می بود که پیچ تاریخی اغاز شد. همه حوادث دیگر هم در راستای همان پیچ تاریخی ادامه دارد.
عضو هیئتمدیره مجمع ناشران فرمود: از بیانات مقام معظم رهبری و اشاره ایشان به نزدیکی به قله باید بدانیم که سختیها نگذشته است. نزدیکی به قله بیشترین شیب را دارد و خطیرترین مرحله است. در این نقطه ما شهدای بزرگ و عزیزانی را از دست دادیم. بزرگترین فجایع در غزه و لبنان رقم خورد و ما در همین مرحله دیدیم که شعار «مرگ بر اسرائیل» شصت سال پیش ما در دانشگاههای آمریکا هم بلند شد.
رحیمیان در ادامه گفت: امروز در حساسترین نقطه تاریخ بشر قرار داریم؛ پیچ تاریخی نزدیک به قله. تقابل بین حق و باطل که در تاریخ نمونه نداشته است. در طول تاریخ دشمنانی اینچنین سراغ نداریم. از طرفی پیروزیها و پیشبردهای ما در طول تاریخ هم بینظیر است.
وی با اشاره به این که جنگ نهایی، بین اسلام و صهیونیستها است، او گفت: در این جنگ به زعم خودشان میخواهند اسلام ناب را با اسلام آمریکا نابود کنند. امام خمینی(ره) به ما این نوید را داد که انقلاب اسلامی ایران سرآغاز انقلاب حضرت مهدی موعود(عج) است. این چنین تقابل بین یهود و صهیونست و اسلام نقطه نهایی جنگ تاریخ بشر خواهد می بود.
تلاش در عرصه فرهنگ جهاد اکبر است
رحیمیان افزود: امام خمینی(ره) تعابیری دارند که بعد از چهل سال معانیاش برای ما روشن شد. امروز رهبر معظم انقلاب فرمودند: «در این جنگ نهایی ما یقین داریم که پیروزی از آن جریان حق است. انشاءالله این انقلاب عرصهساز ظهور خواهد می بود.» تلاش در عرصه فرهنگ یکی از سختترین و با اهمیت ترین کارهایی است که به مسئولیت گرفتهاند. این جهاد اکبر است و اکنون به مسئولیت ناشران است. کتاب و نشر در شرایطی که ذائقه مردم به سمت مطالب مختصر و فضای مجازی پیوند خورده است، نقش مهمی دارد.
وی در آخر او گفت: ما باید بتوانیم کتابهایی را انتشار کنیم که در جامعه نقش خود را ایفا کند و اثرگذار باشد و منشأ آثاری باشد که مسیر جامعه را تحول دهد.
در ادامه این مراسم از خانوادههای شهیدان وحید وقتینیا و حمیدرضا اسداللهی و محمدحسین میردوستی نقدیر به عمل آمد. این چنین پوستر فراخوان سومین دوره جایزه جهانی ادبیات فلسطین رونمایی شد.
تشکر از ناشران و فعالان عرصه کتاب
در آخر مراسم از زحمات و کوششهای ناشران و فعالان عرصه کتاب تشکر شد:
محمدحسین چراغچی، مدیر انتشارات مدرسه، ناشری که بیشترین کتاب تألیفی را با نوشته فلسطین تشکیل و به دبیرخانه جایزه جهانی ادبیات فلسطین ارسال کرده است.
محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان معرفت، ناشری که بیشترین کتاب را در نوشته فلسطین ترجمه کرده است.
حمید خلیلی، مدیر انتشارات شهید کاظمی، به علت ضمانت در منفعت گیری از کاغذ ایرانی.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم بهخاطر کوششهای سهساله برای احیای کاغذ ایرانی در دولت شهید رئیسی.
حجتالاسلام محسن عباسی ولدی، مدیر انتشارات آیین فطرت، ناشر برتر با بیشترین عناوین کتاب در حوزه جمعیت.
سیده عذرا موسوی، برگزیده سومین دوره جایزه اندرزگو که جایزه خود را برای پشتیبانی به مردم غزه اهدا کرد.
علیاکبر شیروانی، ناشری که بیشترین کتاب را در نوشته مبارزه با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر و چهره پهلوی به دبیرخانه جایزه شهید اندرزگو ارسال کرد.
در انتهای مراسم یادبود ناشران عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی که از این جمع رخت بربستند برگزار شد؛ اعضایی همچون حجتالاسلام محمود دعایی، مرحوم محمود امیری، قاسم نظیفی، محمدنقی انصاریان و مرحومه مریم نادری و سپس از آن فیلم سینمایی «موسی کلیمالله» برای حاضران اکران شد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
منبع
More Stories
لزوم مراقبت از دستاورد کاغذ ایرانی_خبردار
لزوم مراقبت از دستاورد کاغذ ایرانی_خبردار
لزوم مراقبت از دستاورد کاغذ ایرانی_خبردار