نهنگ‌های گوژپشت می‎‌توانند ابزار بسازند_خبردار

نهنگ‌های گوژپشت می‎‌توانند ابزار بسازند


خبردار

محققان دانشگاه هاوایی و بنیاد نهنگ آلاسکا، در پژوهشی نوین، به کشف شگفت‌انگیزی دست یافته‌اند. آن‌ها دریافته‌اند که نهنگ‌های گوژپشت، علاوه بر ویژگی‌های شناخته شده‌شان، توانایی ساخت ابزار را نیز دارا می باشند. این پستانداران دریایی با دمیدن حباب‌هایی به شکل شبکه، تکنیکی هوشمندانه برای صید شکار خود ابداع کرده‌اند.

به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، با تشکیل این شبکه‌های حبابی، نهنگ‌های گوژپشت قادرند تا هفت برابر زیاد تر از راه حلهای معمول شکار، طعمه خود را صید کنند. این موجودات هوشمند با دقت و توانایی، اندازه، شکل و عمق شبکه‌های حبابی را مشابه با شرایط محیطی و نوع شکار تنظیم می‌کنند. این روش نوآورانه به آن‌ها امکان می‌دهد تا با صرف کمترین انرژی، بیشترین بازدهی را در شکار داشته باشند.

لارس بیدجر، سرپرست تیم تحقیقاتی و مدیر برنامه تحقیقات پستانداران دریایی، در این باره می‌گوید: «اگرچه تعداد بسیاری از حیوانات از ابزار برای یافتن غذا منفعت گیری می‌کنند، اما تعداد زیاد مقداری از آن‌ها توانایی ساخت و اصلاح ابزار را دارند. کشف ما مشخص می کند که نهنگ‌های گوژپشت به اختصاصی گونه‌هایی که در جنوب شرقی آلاسکا زندگی می‌کنند، با تشکیل شبکه‌های حبابی پیچیده، به شکار کریل می‌پردازند. این کشف، نهنگ‌های گوژپشت را در زمره حیوانات اندکی قرار می‌دهد که علاوه بر منفعت گیری از ابزار، توانایی ساخت آن‌ها را نیز دارند. از جمله دیگر حیوانات شناخته شده در این گروه می‌توان به شامپانزه‌ها، کلاغ‌ها، دلفین‌های بینی‌بطری و فیل‌های آفریقایی اشاره کرد.

تنوع شگفت‌انگیز میکروب‌ها و نقش ویتامین‌ها در شکل‌دهی خاک_خبردار
ادامه مطلب

مطالعه بر روی نهنگ‌ها به علت زندگی آن‌ها در آب و دوری از دسترس انسان‌ها، زیاد چالش‌برانگیز است. با این حال، پیشرفت‌های تازه در فناوری، به محققان امکان داده است تا حرکت این موجودات را هم در سطح آب و هم در اعماق دریا مطالعه کنند. تیم تحقیقاتی با منفعت گیری از برچسب‌های مخصوص و پهپادها، موفق به جمع‌آوری داده‌های ارزشمندی از حرکت شکار این نهنگ‌ها شده‌اند. نتایج این پژوهش، به فهمیدن بهتر ما از شیوه زندگی و مهاجرت نهنگ‌های گوژپشت پشتیبانی می‌کند.

نهنگ‌های گوژپشت در گروه سیتاسین‌ها قرار می‌گیرند که شامل دلفین‌ها و پورپویزها نیز می‌شود. این گروه از پستانداران دریایی در معرض تهدیدات بسیاری از جمله از دست دادن زیستگاه، تغییرات آب و هوایی، صید بی‌رویه و آلودگی قرار دارند. یک‌چهارم از گونه‌های شناخته شده سیتاسین در معرض خطر انقراض می باشند. به این علت، حفاظت از این موجودات مورد قیمت و اکوسیستم آن‌ها، نیازمند عمل های سریع و موثر است.

بهترین گان ها در سیزن 4 کالاف موبایل!_خبردار
ادامه مطلب
آخرین مطالب
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

دسته بندی مطالب

خبردار

اقتصاد

سلامتی

کسب وکار

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت خبردار دنبال کنید.

فناوری

اخبار هنری

خبر های ورزشی