خبردار
علی ماجدی، سفیر اسبق ایران در ژاپن و آلمان، در او گفتوگوی تصویری با تجارتنیوز درمورد حالت سیاست و تجارت خارجی ایران سخن بگویید کرده است.
یکی از مشکلات ما این است که همیشه نگاه خودمان به خودمان را برای برسی نگاه کشورهای دیگر به ایران مورد نظر قرار میدهیم
قسمتهایی از این او مباحثه را در ادامه میخوانید و میبینید:
*یکی از مشکلات سرزمین ما این است که همیشه نگاه خودمان به خودمان را برای برسی نگاه کشورهای دیگر به ایران مورد نظر قرار میدهیم؛ یعنی میخواهیم کشورهای دیگر ایران را از نگاه ما ببینند. این در حالی است که ما هیچ زمان اطلاعات کافی از نگاه کشورها به سرزمین خودمان نداشتهایم.
*اجازه بدهید توانایی ای را برایتان گفتن کنم. در زمان حضورم در سرزمین آلمان با آقای «جو کایزر» مدیر عامل اجرایی شرکت زیمنس صحبتی داشتم. آقای کایزر او گفت جهان الان در واقع تکقطبی نیست؛ آمریکا یک قطب است، چین قطب فرد دیگر است و اتحادیه اروپا میخواهد قطب سوم باشد. ایشان مولفههای قوت را برای من تشریح و چهار مولفه را ذکر کرد و او گفت: «این مولفهها یکی پول بینالملل است که آمریکا دلار دارد و ما یورو داریم. مولفه دوم تکنولوژی و صنعت است که هم ما داریم، هم آمریکا و هم چین. مولفه سوم را جمعیت به گفتن بازار مصرف نام برد و مولفه چهارم را انرژی».
آلمانیها میانها گفتند برای این که بتوانیم قوت سوم شویم هم باید به روسیه دقت کنیم و هم به خاورمیانه
*در این رابطه من با خانم مرکل هم سخن بگویید کردم- آن زمان چهارمین دوره صدراعظمی مرکل می بود- من به خانم مرکل و مدیرعامل دویچه بانک و شرکتهای بزرگ گفتم که اگر ما میخواهیم قوت سوم در جهان باشیم، باید نگاهمان به خاورمیانه و روسیه باشد. در بین کشورهای خاورمیانه دو سرزمین را مهمتر از بقیه کشورها میدانیم، ابتدا ایران و سپس هم مصر. در همان زمان آلمانیها ۱۰ میلیارد Soft Loan (وام کم منفعت) به مصر دادند، این در حالی است که این پول سهم ایران می بود. شما میدانید که بِیس مهم اقتصاد اتحادیه اروپا، آلمان است. یقیناً فرانسه هم هست، آن زمان انگلستان هم می بود که از اتحادیه اروپا خارج شد. اما به هر حال اگر بخواهیم در رابطه نگاه اقتصادی اتحادیه اروپا و از زبان آلمانیها سخن بگوییم این چنین نگاهی به ما داشتند و میانها گفتند برای این که بتوانیم قوت سوم شویم هم به روسیه باید دقت کنیم و هم به خاورمیانه و در خاورمیانه به این دو کشوری که به نام آنها اشاره شد.
میانها گفتند چون شما با آمریکا حالت عادی ندارید همکاری با شما مشکل است/ آلمانیها انها گفتند اگر شما حالت غیرعادی با آمریکا نداشته باشید، انتخاب اروپا برای شریک اقتصادی در خاورمیانه ایران و مصر است
*آنها انها گفتند اما شما (ایران) مشکل دارید و با آمریکا حالت عادی ندارید و چون روابط عادی ندارید و از نظر روابط فراآتلانتیکی بین اروپا و آمریکا روابط مستحکمی برقرار است- اگر چه در زمان ترامپ این روابط تا حدودی از بین رفت- یعنی بِیس روابط اروپا با واشنگتن زیاد نیرومندتر است، به این علت همکاری با شما مشکل است. اگر شما این مشکل را نداشته باشید، انتخاب اروپا برای شریک اقتصادی در خاورمیانه ایران و مصر است، چون شما هم انرژی دارید، هم نیروی انسانی قوی دارید و هم از نظر سوقالجیشی و پولیتیکال و یقیناً از نظر ژئوپولوتیکال منطقهای، در جایی قرار گرفتید که میتوانید مسیر شرق به غرب و شمال به جنوب باشید.
*لذا ایران این چنین شرایطی دارد و ما باید آن را قدر بدانیم. دقت کنید که این نوشته را از زبان خودم نگفتم، از زبان فردی گفتم که مدیر اجرایی نیرومندترین شرکت آلمانی است. در نظر داشته باشید که شرکتهای بزرگ آلمانی با هم مجموعهای می باشند که بعضی اوقات اوقات مبادلات گفتمانی دارند که چطور بتوانند جایگاه خودشان را در جهان را ارتقا دهند. آنها میتوانند جایگاه ما را هم ارتقا بدهند.
مشروح او مباحثه با علی ماجدی را اینجا ببینید و بخوانید.
دسته بندی مطالب
منبع
More Stories
اروپا بیشتر از هر سرزمین دیگر خاورمیانهای خواهان روابط اقتصادی با ایران است + ویدئو_خبردار
اروپا بیشتر از هر سرزمین دیگر خاورمیانهای خواهان روابط اقتصادی با ایران است + ویدئو_خبردار
اروپا بیشتر از هر سرزمین دیگر خاورمیانهای خواهان روابط اقتصادی با ایران است + ویدئو_خبردار