آنچه باید از ویروس کُشنده «نیپا» بدانیم/ آیا همه‌گیر می‌شود_خبردار

آنچه باید از ویروس کُشنده «نیپا» بدانیم/ آیا همه‌گیر می‌شود


خبردار







رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص ویروس نیپا Nipah که طی چند روز تازه مقامات بهداشتی هند را در حالت آماده باش قرار داده است، توضیحاتی داد.





به نقل از خبردار،

علیرضا ناجی او گفت: نیپا یک ویروس مشترک بین انسان و دام است؛ به این معنی که می‌تواند از حیوانات به انسان منتقل شود. فرد امکان پذیر از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، مایعات بدن آن‌ها یا بعد از خوردن غذا و میوه آلوده به ادرار یا بزاق خفاش‌های آلوده، دچار این ویروس شود.

امکان پذیر ابتدای هفته آینده توافقی برای آتش‌بس در غزه شکل بگیرد
ادامه مطلب

وی در ادامه درمورد گمان همه‌گیری ویروس نیپا تصریح کرد: بر پایه گمان و گمان‌ها و نظر من ویروس نیپا به علت چند ویژگی، پتانسیل تشکیل یک بیماری همه‌گیر را دارد. راه انتقال انسان به انسان از طریق تماس نزدیک، قطرات تنفسی و به گمان زیادً از طریق سطوح آلوده، وجود مخازن حیوانی (خفاش‌های میوه خوار مخازن طبیعی این ویروس می باشند) از طریق تماس مستقیم با خفاش‌های آلوده یا ترشحات آنها، یا به طور غیرمستقیم از طریق میزبان‌های واسط همانند خوک‌ها، عدم دسترسی به واکسن و درمان‌های ضد ویروسی مؤثر، سفرهای سریع در سراسر جهان و عوامل محیطی نظیر جنگل زدایی و تخریب زیستگاه و تجاوز انسان به محیط وحش از جمله عواملی است که می‌تواند در گمان همه گیری ویروس نیپا نقش داشته باشد.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت خبردار دنبال کنید.

چه عواملی می‌تواند مانع از همه‌گیری نیپا شود

قدم های عملی دولت چهاردهم برای احقاق حقوق پرستاران_خبردار
ادامه مطلب

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یقیناً چند مانع نیز وجود دارد که علتمی‌شود گمان همه‌گیری ویروس نیپا در قیاس با دیگر پاتوژن‌ها همانند آنفلوانزا یا کروناویروس سارس -۲، عامل کووید ۱۹، کمتر باشد؛ توانایی عمل های مهاری و کنترل شیوع بیماری در موارد قبلی از طریق مداخلات بهداشت عمومی، قرنطینه، ردیابی تماس و کنترل عفونت عمومی، محدود بودن جغرافیای بیماری به محدوده آسیای جنوبی و جنوب شرقی و داینامیک انتقال و گسترش کمتر نسبت به ویروس‌های هوابرد از جمله این مانع ها است.

به حرف های ناجی، اگرچه نرخ بالای مرگ و میر (۴۰ تا ۷۵ درصد) جهت نگرانی جدی برای سلامت عمومی است، اما به علت از بین رفتن میزبان ویروس، شیوع زیاد تر بیماری تا حدودی زیر سوال می‌رود.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در حالی که ویروس نیپا دارای ویژگی‌هایی است که به طور بالقوه می‌تواند تبدیل یک بیماری همه‌گیر شود، عمل های مؤثر بهداشت عمومی، محدودیت‌های جغرافیایی و ماهیت انتقال آن، گمان وقوع این چنین رویدادی را در مقیاس جهانی افت می‌دهد. با این وجود، نظارت مستمر، تحقیقات بر روی گوناگونی ژنتیکی و تحول پاتوژنز ویروس و آمادگی برای افت خطر بیماری در جهان زیاد مهم است.

منبع انرژی پاک برای شارژ تلفن همراه_خبردار
ادامه مطلب

آیا ارتباطی بین ویروس‌های کووید ۱۹، تب دنگی و نیپا وجود دارد

وی در خصوص ربط بین نیپا و کووید -۱۹ و شیوع تازه تب دنگی فرمود: این سه ویروس خاستگاه اتیولوژیک (جهت شناسی) مجزا دارند و از نظر خصوصیات اپیدمیولوژیک و راه‌های انتقال از هم متفاوت می باشند. هرچند محدودیت‌های اعمال شده در چند سال تازه در دوران کووید ۱۹ جهت تحول رفتارهای اپیدمیولوژیک عفونت‌ها شده و در مواردی جهت افزایش حساسیت نسبت به عفونت‌ها می‌شود، اما تغییرات محیط زیستی، مسافرت‌ها و حمل نقل مدرن جهانی، ضعف در ساختار سیستم‌های بهداشتی در جهان، عوامل مختلفی می باشند که بر دینامیک این بیماری‌ها تأثیر گذار است.

ناجی او گفت: باید در نظر داشت که شیوع تازه بیماری در بنگلادش و هندوستان شیوع بالایی نبوده و برای مثالً در هندوستان به طور تک گیر رخ داده است و همه موارد شیوعات با اعمال معیارهای کنترل عفونت با عمل های سریع کنترل شدند.

هشدار حزب‌الله و ایران به آمریکا برای پایان تجاوز به غزه – تجارت‌نیوز
ادامه مطلب

 





منبع :


مهر






دسته بندی مطالب

خبردار

اقتصاد

سلامتی

کسب وکار

فناوری

اخبار هنری

خبر های ورزشی



منبع