خبردار
استاد برق دانشگاه شریف میگوید: سالانه ۵ تا ۷ درصد مصرف برق در ایران افزایش مییابد و برای تشکیل تراز برقی به سالانه ۶ میلیارد دلار اندوختهگذاری نیاز داریم.
به نقل از تجارتنیوز، ناترازی برق در تابستان امسال چهره جدیدی از خود نشان داد؛ چهرهای که بیانگر یک بحران در آینده پیش رو است. دولت رئیسی که مدعی از بین بردن ناترازی می بود، اکنون در آخر کار خود به حدی از ناترازی برق رسیده است که برق خانگی نیز در کنار برق صنایع میرود.
ناترازی به ۲۴ هزار مگاوات میرسد
هاشم اورعی، استاد برق دانشگاه صنعتی شریف، معتقد است افزایش مقدار ناترازی برق به زودی به ۲۴هزار مگاوات میرسد. او در اینباره میگوید: «خود توانیر سال قبل خبرداد که ۱۲هزار مگاوات ناترازی برق داریم، امسال ۱۸ هزار مگاوات اظهار کردند. با این فرمان سال آینده ۲۴ هزار مگاوات ناترازی خواهیم داشت. ما با ناترازی فزاینده روبه رو هستیم. با این حالت هر سال وضعمان از سال قبل بدترخواهد شد. اگر فردی بگوید من در شش ماه این مشکل را حل میکنم، افترا میگوید. حل ناترازی برنامه چندساله میخواهد. کوچکترین مشکل ما هم قطع روزانه برق خانگی است؛ قبلاً حرف های بودند صنایع هفتهای یک روز خاموش کنند، الان هفتهای دو روز شده است. از همه بدتر ما دچار خاموشی غیربرنامهریزیشده هستیم. صنعت سرزمین با این حالت به سوی تعطیلی کلان میرود و زیان آن از قطع برق خانگی زیاد زیاد تر است. در برنامه هفتم گسترش سالانه ۸.۵ درصد گسترش صنعتی پیشبینی شده اما برق کافی برای آن را نداریم.»
شبکه برق ما قدیمی است، مشکل در گرما قابل پیشبینی می بود
استاد برق دانشگاه صنعتی شریف معتقد است که گرمای هوا بر روی انتقال برق تأثیر گذاشته و علتافزایش ناترازی شده است؛ او میگوید: «سختی روی شبکه این روزها به علت افزایش دما زیاد شده است. ظرفیت توزیع و انتقال در گرما دشوار میشود و شبکه برق ما هم قدیمی است و دچار مشکل میشود. مسئله اینجاست که چرا از این حالت شگفتی میکنند! هر سال حالت مصرف ما از تشکیل زیاد تر میشود و همه این شرایط هم قابل پیشبینی بوده است. دولت باید یک برنامه اساسی برای این حالت داشته باشد.»
وی درمورد راهکاریهای دولت برای مقابله با ناترازی میگوید: «دولتزدایی از برق، نخستین قدم حل مشکل است. دومین مسأله نگاه واقعی به توزیع یارانه برق است. بازنگری در اقتصاد برق هم مهم است که با بهینهسازی ربط مستقیم دارد. تا هنگامی اقتصاد برق بهم ریخته است، نمیتوانیم به بهینهسازی بپردازیم. رفتن به سوی انرژی تجدیدپذیر هم راهکار آخر است.»
به سالانه ۶ میلیارد دلار اندوختهگذاری در صنعت برق احتیاج داریم
اورعی معتقد است مقدار تشکیل و عدم توازن با مصرف در حال افزایش است و سالانه ۶ میلیارد دلار برای از بین بردن آن ملزوم است. او در اینباره میگوید: «۷۷هزار و ۵۰۰ مگاوات مصرف ماست و ظرفیت اسمی ما هم ۹۲ هزار مگاوات است. به علت قدیمی بودن تجهیزات و گرما نهایت ۶۶ هزار مگاوات میتوانیم تشکیل کنیم. سالانه حدوداً ۵ تا ۷ درصد هم افزایش تقاضا داریم. برای تشکیل این مقدار تقاضا، ۶ میلیارد دلار اندوختهگذاری و دو سال زمان نیاز داریم. مسئله اینجاست که ما این ۶ میلیارد را برای یکسال میخواهیم و سال سپس از آن هم فرا میرسد.»
عدم از بین بردن ناترازی برق نه تنها جهت بنبست برنامه هفتم خواهد شد، بلکه صنعت سرزمین را تماماً دچار تعطیلی خواهد کرد. عدم دقت به ۶ میلیارد نیاز به اندوختهگذاری در حوزه برق، سرزمین را در سالهای پیش رو با مشکلاتهای اساسیتری روبه رو میکند که دیگر جای جبران آن دشوار است.
منبع :
اتفاقات ۲۴
دسته بندی مطالب
منبع
More Stories
بحران خاموشی تشدید می شود_خبردار
بحران خاموشی تشدید می شود_خبردار
بحران خاموشی تشدید می شود_خبردار