خبردار
یکی از پژوهشگران دانشگاه فنی دانمارک به نام محمد خوشکلام با منفعت گیری از الکترولیتهای تازه حاضر در سنگها موفق شد تا نوعی باتری تازه گسترش دهد.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، باتری ساخته شده توسط دانشمند ایرانی میتواند در صنعت خودروهای برقی یک تحول اساسی تشکیل کند. ماده تازه کشف شده توسط پژوهشگران بر پایه سیلیکاتهای سنگی بوده و در آینده قابلیت جایگزینی با لیتیوم در باتریهای خودروهای الکتریکی را خواهد داشت. باتری های تازه میتوانند در گسترش انواع دستگاههای ذخیره انرژی نیز به کار گرفته شوند.
سیلیکاتهای سنگی میتوانند در سنگهای معمولی که در همه جا یافت میشود وجود داشته باشد. محمد خوشکلام پژوهشگر دانشگاه فنی دانمارک توانست مواد مبتنی بر سیلیکاتهای سنگی را به گفتن یک الکترولیت حالت جامد مورد منفعت گیری قرار دهد. سیلیکاتهای پتاسیم و سدیم از اجزای مهم این سیلیکاتهای سنگین بوده و یکی از زیادترین مواد معدنی روی سطح زمین محسوب خواهد شد.
خوش کلام در رابطه پتانسیل سیلیکات سنگی میگوید: پتانسیل سیلیکات پتاسیم پیش از این به گفتن یک الکترولیت حالت جامد شناخته شده می بود. اما پیش از این به علت چالشهای حاضر در رابطه وزن و اندازه یونهای پتاسیم، پتانسیل این ماده نادیده گرفته شده می بود.
از مزایای مهم منفعت گیری از این ماده تازه عدم حساسیت آن به رطوبت و هوا است. بدین ترتیب میتوان از این ماده تازه در یک لایه نازک کاغذ در باتری نیز منفعت گیری کرد. ماده مورد نظر سازگار با محیط زیست و ارزان قیمت بوده و ازسیلیکات استخراج میشود. این ماده میتواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. پیروزی خوش کلام در کشف روش جدیدی برای حرکت سیلیکاتهای سنگی سریع تر از الکترولیتهای مبتنی بر لیتیوم بوده است. خوشکلام موفق به ساخت یک الکترولیت حالت جامد نازک و به اندازه کاغذ شد که بین آند و کاتو در سلول باتری قرار میگیرد. این ماده از طریق سیلیکات پتاسیم و ترکیب آن با یک چسب و حلال تشکیل شد.
دسته بندی مطالب
More Stories
دانشمند ایرانی موفق به ساخت نوعی باتری از سنگ شد_خبردار
دانشمند ایرانی موفق به ساخت نوعی باتری از سنگ شد_خبردار
دانشمند ایرانی موفق به ساخت نوعی باتری از سنگ شد_خبردار