آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟ نگاهی به ۱۰ چالش مهم اروپا با ترامپ_خبردار

آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟ نگاهی به ۱۰ چالش اصلی اروپا با ترامپ


خبردار

به نقل از تجارت‌نیوز، قاره سبز، که در همه چهار سال وجود قبلی دونالد ترامپ در کاخ سفید با مشکلات عدیده‌ای روبه رو می بود، اکنون بار دیگر با تب و تاب روی کار آمدن احتمالی او در انتخابات پیش روی آمریکا در سال ۲۰۲۴ دست و پنجه نرم می‌کند. این انتخابات که به نوعی برگشت ممکن ترامپ به عرصه سیاسی را نوید می‌دهد، می‌تواند تأثیرات عمیقی بر سیاست‌های داخلی و خارجی ایالات متحده داشته باشد.

در حالی که ترامپ قولهایی در خصوص تحکیم اقتصاد و برگشت دادن شغل‌ها به آمریکا داده است، منتقدان نگرانی‌هایی در رابطه سیاست‌های مهاجرتی و محیط زیستی او دارند. این نگرانی‌ها به اختصاصی در بین جوامع بین‌المللی و فعالان حقوق بشری و محیط زیستی به چشم می‌خورد که از سیاست‌های ترامپ در دوره قبلی ریاست‌جمهوری‌اش صدمه دیده‌اند.

از نظر دیگر، حامیان ترامپ با اشتیاق زیاد چشم به راه برگشت او به قوت می باشند. آن‌ها امیدوارند که برگشت او به کاخ سفید می‌تواند به نوعی احیای قیمت‌های سنتی و اصول اولیه‌ای باشد که به حرف های آن‌ها در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن نادیده گرفته شده است.

 

اگرچه تا برگزاری انتخابات تا این مدت باقی است و نتیجه نهایی آن به عوامل بسیاری بستگی دارد، اگر دونالد ترامپ به گفتن برنده از آن بیرون بیاید، اروپا امکان پذیر با چالش‌های بسیاری روبرو شود که برخی از با اهمیت ترین آن‌ها عبارت هستند از:

تغییرات در سیاست‌های خارجی و دفاعی و روابط بین‌الملل: ترامپ امکان پذیر بار دیگر به سیاست معروف خود یعنی “نخست آمریکا” باز گردد که می‌تواند شامل افت وجود نظامی این سرزمین در اروپا و تحول در سطح تعهدات ناتو باشد. این کار می‌تواند بر توانایی اروپا برای مقابله با تهدیدات امنیتی تأثیر بگذارد و سختی بر کشورهای اروپایی برای افزایش بودجه دفاعی خود را افزایش دهد. سیاست‌های ترامپ امکان پذیر به تشکیل فاصله بین ایالات متحده و متحدان اروپایی‌اش منجر شود، که می‌تواند بر همکاری‌های بین‌المللی در موضوعاتی همانند امنیت، مهاجرت و مبارزه با تروریسم تأثیر بگذارد. در واقع اروپا باید برای یک تحول بزرگ در سیاست خارجی ایالات متحده آماده شود که در عین حال می تواند ناظر افت حمایتواشنگتن از اوکراین، تحول در پویایی خاورمیانه و رویکرد انزواطلبانه تر ایالات متحده باشد.

تجارت و اقتصاد: سیاست‌های پشتیبانی‌گرایانه ترامپ امکان پذیر تبدیل اعمال تعرفه‌های زیاد تر بر کالاهای وارداتی از اروپا شود، که می‌تواند به تنش‌های تجاری و تأثیر منفی بر اقتصادهای اروپایی منجر شود. در واقع سیاست‌های پشتیبانی‌گرایانه ترامپ و اختلافات تجاری قبلاً علتاصطکاک با بازارهای اروپایی شده است. اکنون ظهور مجدد ترامپ به گفتن رئیس جمهور آمریکا می تواند به معنی برگشت به این چنین تنش هایی باشد که به طور بالقوه روابط تجاری ترانس آتلانتیک را مختل می کند.

مسائل محیط زیستی: برگشت ترامپ امکان پذیر به معنی افت تمرکز بر تغییرات آب و هوایی و عمل های محیط زیستی باشد، که می‌تواند کوششهای جهانی برای مقابله با گرمایش جهانی را دچار چالش کند.

آخرین و جدیدترین اخبار سیاسی ، اقتصادی،اجتماعی و تکنولوژی، کارگری ، ورزشی، حوادث و سلامتی ایران وجهان را در وب سایت خبردار دنبال کنید.

تنها ماندن اروپا در برابر روسیه: اگر ترامپ به سیاست‌های قبلی خود در روبه رو روسیه و بی تفاوتی نسبت به ناتو ادامه دهد، امکان پذیر اروپا خود را در موقعیت سختی برای مقابله با نفوذ روسیه و دیگر تهدیدات امنیتی بیابد. حس تنها ماندن در برابر روسیه برای اروپا یکی از ناخوشایند ترین پیامدهای روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا خواهد می بود. در واقع با عدم تمایل ترامپ به حمایتبی قید و شرط از متحدان ناتو، کشورهای اروپایی دلواپس امنیت جمعی خود می باشند. این سوال که آیا اروپا می تواند بدون حمایتآمریکا از خود دفاع کند یا نه، بیشتر از هر زمان فرد دیگر اذهان کشورهای قاره سبز را دچار خود کرده است.

تعهدات مربوط به تغییرات اقلیمی: موضع ترامپ در رابطه سیاست آب و هوایی، به اختصاصی خروج او از توافق پاریس، به شدت با ابتکارات سبز اروپا در تضاد است. خروج او از توافق پاریس یک شوک بزرگ جهانی محسوب شد و اروپا را بیشتر از همه آزرده خاطر و دلواپس کرد. اکنون انتخاب مجدد او می تواند به یک کابوس مجدد برای همه دوست داران محیط زیست و مانعی بزرگ برای تلاش های جهانی و عمل های خاص اروپا در مبارزه با تغییرات آب و هوایی شود.

ترویج اقتدارگرایی: تمایل ترامپ به رهبران اقتدارگرا و رفتارهای او که مشوق گرایش به اقتدارگرایی است مدام علتنگرانی کشورهای دموکراتیک اروپایی بوده است. عمده کشورهای اروپایی از این هراس دارند که پیروزی مجدد ترامپ علتتشویق گرایش‌های شبیه در اروپا شود و اقتدارگرایی را در این قاره ترویج و دموکراسی را تضعیف کند که به تبع آن به طور بالقوه نهادهای دموکراتیک منطقه بی‌ارامش خواهند شد.

مهاجرت و حقوق بشر: سیاست‌های مهاجرتی تند و افراطی ترامپ امکان پذیر بر سیاست‌های حقوق بشری و مهاجر پذیری اروپا تأثیر بگذارد و به طور بالقوه به کنترل‌های مرزی سخت‌تر و برسی مجدد سیاست‌های پناهندگی و مهاجرت منجر شود. بی‌تفاوتی ترامپ نسبت به مسائل حقوق بشر نیز از دیگر نگرانی‌های قاره سبز است که می تواند کوششهای کشورهای این قاره در جهانی سازی قیمت های غربی و اروپایی در قالب حقوق بشر را با چالش جدی روبه رو سازد.

رقابت تکنولوژیک: رقابت فناوری آمریکا و چین در دوران ترامپ می‌تواند تشدید شود و بر شرکت‌های فناوری اروپایی و اقتصاد دیجیتال این قاره و نوع مبادلات و تعامل های آن ها با چین تأثیر بگذارد، چون اروپا به جستوجو تحول موقعیت خود بین دو قوت و تشکیل توازن بین آن ها است.

امنیت انرژی: چشم‌انداز انرژی اروپا، به‌اختصاصی اتکای آن به گاز روسیه، می‌تواند تحت تأثیر سیاست‌های ایالات متحده در دوران ترامپ باشد، که قبلاً از صادرات انرژی آمریکا حمایتکرده می بود اما امکان پذیر با پیروزی او این چنین سیاستی به شدت تحول کند.

همکاری قضایی: اگر ایالات متحده رویکرد یکجانبه تری به حقوق بین الملل اتخاذ کند، همکاری حقوقی و قضایی، به اختصاصی در عرصه نگه داری حریم خصوصی داده ها و موضوعات ضد تراست، امکان پذیر با موانعی روبرو شود

این‌ها تنها برخی از مهم ترین چالش‌هایی می باشند که امکان پذیر اروپا در صورت پیروزی ترامپ با آن‌ها روبه رو شود. همانطور که اروپا به این چالش ها فکر می کند، آشکار است که پتانسیل ریاست جمهوری ترامپ در برنامه ریزی استراتژیک این قاره زیاد زیاد است. ماه های آینده برای رهبران اروپایی که در این چنین حالت نامشخصی حرکت می کنند، زیاد مهم خواهد می بود و باید دید آیا قاره سبز برای برگشت این چنین رئیس جمهوری به کاخ سفید آمادگی دارد یا نه؟





منبع :


خبر آنلاین





دسته بندی مطالب

خبردار

اقتصاد

سلامتی

کسب وکار

فناوری

اخبار هنری

خبر های ورزشی



منبع